Voor de actualiteiten en het laatste nieuws

Blog

Alles op orde voor een eigen kantoor

We zetten dit jaar een bedrijfje op. Waarom? Omdat het kan! We durven weer wat meer risico’s te nemen en dat hoort er nu eenmaal bij als je je dromen voor een eigen bedrijf achterna jaagt. Bij een bedrijf hoort ook een vaste werkplek. Een plek waar je werknemers komen om hun werkzaamheden uit te voeren en waar je bijvoorbeeld met klanten in gesprek kunt gaan. Kort gezegd: je hebt een kantoorruimte nodig. In deze blog vertel ik je waar je rekening mee moet houden als het gaat om de opzet hiervan. Lees je mee?

In je eentje of met meerderen

De kantoorruimte regelen is een hele spannende stap in de opzet van je bedrijf omdat de dingen vanaf dit punt heel fysiek worden. Je moet op dit punt al een goed beeld hebben hoe jouw bedrijf eruit komt te zien. Zo moet je weten of je een ruimte nodig hebt voor jou alleen. Of misschien heb je meer plek nodig omdat je werknemers in dienst wil die op locatie komen werken. Dit speelt allemaal mee in de keuze voor de locatie.

Goede kwaliteit, fijne sfeer

En als je daar dan eenmaal uit bent, kan je gaan kijken naar de inrichting. Geloof me, die heeft een zekere impact op de werksfeer en die werksfeer? Die moet gewoon goed zijn. Op die manier komt iedereen met een lach op zijn of haar gezicht naar het kantoor toe en voelt iedereen zich de hele dag door gemotiveerd en comfortabel. Dat betekent dat je moet investeren in meubilair van goede kwaliteit. Niemand wil na een dag achter de laptop zitten last hebben van zijn of haar rug door de slechte bureaustoelen die het bedrijf levert. En daarnaast is het handig om een beetje te kijken naar kleine decoratie dingen. Niet te veel! Dat leidt af.

Alle kleine zaken ook geregeld

Dan moeten er nog wat extra zaken geregeld worden. Zo moeten de algemene ruimtes met regelmaat worden schoon gemaakt, de contactgegevens van je bedrijf moeten op het adres van de kantoorruimte worden gezet en er moet natuurlijk een plek zijn waar men zijn of haar afval in kwijt kan. zo houd je je bedrijf geordend en schoon. Je kan bij MKB afval terecht voor dat laatste. Zij hebben voor jou een rolcontainer voor bedrijfsafval voor een eerlijke prijs.

En als alles dan geregeld is, kan het werken beginnen! Zo heb je je eigen bedrijf met kantoorpand!

Geef een reactie