Voor de actualiteiten en het laatste nieuws

Blog

Alles over detachering in het werkveld

Wie zich in het bedrijfsleven begeeft weet dat het er soms hectisch aan toe kan gaan. Het kan soms rustig zijn, terwijl er op andere momenten piekmomenten ontstaan. De werkdruk kan dan (te) hoog oplopen. Gelukkig zijn hier verschillende oplossingen voor. Heb je bijvoorbeeld al eens aan ict detachering gedacht? Het tijdelijk inhuren van ict professionals op piekmomenten is een goede manier om onder de hoge werkdruk uit te komen. Zelf heb ik ervaring met verschillende ict detacheringsbureaus en ik vind dit altijd erg goed werken. 

Zorg ervoor dat je de juiste it specialist in huis haalt

Het is belangrijk om een goede inventarisatie van de werkvloer en het aanwezige personeel te maken. Wie heb je wanneer nodig? En op wat voor functie zoek je nu precies iemand? Detacheringsbureaus denken hier graag met je in mee heb ik gemerkt. Zo kun je met hen op zoek naar personeel, bijvoorbeeld voor een van de onderstaande functies: 

  • It managers
  • Security specialisten
  • Data scientists 
  • Online specialisten 
  • Support-medewerkers

Let er altijd op dat het cv van iemand niet allesbepalend is. Natuurlijk dient er ook een goede match te zijn, mag de prijs voor het inhuren van een professional niet te hoog zijn en kan het slim zijn om een opvangpool achter de hand te hebben. Zo ben je ervan verzekerd dat wanneer je personeel nodig hebt, bijvoorbeeld door ziekte of verlof, er altijd een vervanger klaarstaat. 

Overgang naar hybrid cloud

Tegenwoordig zie ik steeds vaker bij bedrijven dat ze in de cloud werken. Dit scheelt investeringen in hardware en infractructuur, hetgeen voorheen wel altijd nodig was. Daarnaast is er altijd en vanaf overal toegang tot bedrijfsgegevens. Bij hybrid cloud staat het gebruik van twee omgevingen centraal, namelijk "public" en "on-premise". Daarnaast zijn er nog verschillende mogelijkheden als je kijkt naar public- of private cloud gebruik. Het verschil zit hem hier vooral in de inrichting van de server, waarbij je bij private cloud meer mogelijkheden en vrijheden hebt om hier zelf mee aan de slag te gaan. 

Door gebruik te maken van hybride cloud kan het beste van deze twee toepassingen worden gekozen en gebruikt. Dit soort vraagstukken vragen vaak een bepaalde professionele aanpak en ook daarvoor kan het interessant zijn om de juiste professional in te huren. Let erop dat je je verdiept in het detacheringsbureau dat je selecteert. Controleer hun trackrecord en plan een gesprek in. Ze willen je vast alles vertellen over het personeel dat zij kunnen leveren, de technieken waar ze bedreven in zijn en de aanpak of werkwijze die ze hierbij hanteren. 

Geef een reactie