Voor de actualiteiten en het laatste nieuws

Blog

De beste uitjes voor het hele gezin

De hechte gezinnen op de reclameborden langs de autoweg zijn voor iedereen een bekend fenomeen, net zoals de geposeerde families op Instagram. Je weet dat het vrijwel onmogelijk is, en toch ben je jaloers. En met een reden natuurlijk, iedereen is zich er van bewust dat elk gezin zijn kruisje heeft. Zonder imperfectie bestaat perfectie immers niet. Zo is er in het ene gezin eigenlijk vrij weinig aan de hand maar is er altijd weinig geld, heeft het andere gezin enorme botsingen, is er bij het ene gezin sprake van een super moeder-zoon relatie, en moet er in een ander gezin een vaderschapstest gedaan worden. Het is niet altijd een pretje, maar het hoort er ook heel erg bij.

Dichter bij elkaar komen

Zo kan ook elk gezin baat hebben bij het spenderen van meer tijd met elkaar. De pretparkuitjes van vroeger zijn jaren later natuurlijk niet meer hetzelfde en ook daar kan een sleur in komen. Als iedereen volwassen is, hoe verzin je dan een activiteit die voor iedereen leuk is om te doen?

Spelletjesavond

Het toffe van een spelletjesavond is dat iedereens karakter naar voren komt. Sommigen kunnen juist heel goed tegen hun verlies en anderen weten niet waar ze het zoeken moeten als het verlies hun in de nek hijgt. Zolang er om gelachen kan worden, kun je een geweldige avond beleven en op die manier dichter bij elkaar komen. Met elkaar lachen is een van de beste manieren om de echte ouderwetse gezelligheid weer te voelen. Je verzint verschillende spelletjes die voor iedereen leuk zijn om te doen, bij het ene spelletjes speelt strategie een grote rol, bij de ander snelheid of geluk. Op die manier is er voor iedereen wat wils!

Een grote boswandeling

Voor de natuurhebbers, en zelfs voor de niet natuurhebbers, kan dit voor een groot gevoel van samenhorigheid zorgen. Wanneer je van te voren een goede route uitzoekt en de nodige voorbereidingen treft, kun je een super toffe dag hebben. Voor iedereen een goed broodje en wat te drinken, of juist een wandeling met een stevige lunch in een lokaal café. Het biedt niet alleen de mogelijkheid om een goed gesprek met elkaar aan te gaan, ook worden de nodige bewegingsuurtjes van de dag geklaard.

 

Samen koken

 

Eten brengt mensen bij elkaar; vaak is er in elk gezin een vast iemand die het koken op zich neemt. Maar hier kan verandering in komen! Bijvoorbeeld meerdere mensen die meerdere gerechten maken, zo wordt de gezinsstructuur goed omgegooid en wie weet word je verrast!

 

 

Geef een reactie