Voor de actualiteiten en het laatste nieuws

Blog

Een kabel voor van alles

We leven in een hele technische wereld. Technologie en elektronica is overal om ons heen te vinden. Schermpjes en vooral snoertjes zien we overal terug. Ook in onze eigen huiskamer. In deze blog vertel ik je over de meest voorkomende kabels en waar je ze voor kunt gebruiken. De kans is namelijk groot dat je ze wel ergens in huis hebt en ze zijn superhandig. Lees je mee?

Lekker muziekje hoor

We luisteren allemaal weleens muziek. Vaak doen we dit via onze telefoon. We doen een koptelefoon op of laten het vanuit de ieniemienie boxjes klinken. Maar voor het goede geluid zul je de telefoon of iets dergelijks aan moeten sluiten op boxen. Dit doe je met een aux kabel. Dit is zo’n kabel met een puntig einde. Als je het geluid van het ene device op het andere wilt aansluiten heb je altijd een aux kabel nodig. Tegenwoordig heb je voor sommige telefoons wel een tussenstukje nodig. Deze is in de meeste elektronicawinkels te koop.

Van schotel tot scherm

Als je nog antenne televisie hebt, heb je daar in huis ook een aansluiting voor. Wanneer je verhuisd bent naar een huis met een dergelijke aansluiting is de kans groot dat je ook gebruik wilt maken van de mogelijkheid tot het kijken van (live) televisie. Nou om die aansluiting nou met je televisie te verbinden heb je een coaxkabel nodig. Het uiteinde van de coax kabel is cilindervormig en deels hol.

Televisieavond thuis

Als je een film wilt kijken die die avond niet op televisie is of wanneer je alleen je televisie gebruikt op basis van het internet, dan kan je jouw laptop ook verbinden met de televisie. Goed, je zou een film ook op je laptop kunnen kijken maar waarom zou je naar zo’n klein scherm turen als je ook een grote televisie tot je beschikking hebt. Met een HDMI-kabel kan je dat dus doen. Check wel even of je laptop en tv allebei een HDMI-poort hebben, anders kom je niet zo ver.

Op het wijde web

Als laatste hebben we hier een oudje. Dit is de ethernetkabel. Deze kabel kan je aansluiten op de internetaansluiting in huis en zo in je laptop pluggen. Zo werk je niet met wifi maar met een vaste internetaansluiting op de laptop of computer. Dit heet ethernet, vandaar de naam ‘ethernetkabel’.

Zo weet je weer wat je hebt en waar je het voor kunt gebruiken. Tijd voor een televisie of filmavond met goed geluid!

Geef een reactie