Voor de actualiteiten en het laatste nieuws

Blog

Klaar met tegenwind? Ga voor een elektrische fiets

De elektrische fiets is hip. Waar deze eerst een wat oubollig karakter had, omdat er vooral ouderen op gespot werden, hoor je er tegenwoordig eigenlijk niet meer bij als je geen elektrische fiets hebt. Een Van Moof, een Veloretti, Sparta elektrische fietsen en zelfs een swapfiets kun je tegenwoordig in de elektrische variant krijgen. Het is geen wonder dat de elektrische fiets zo populair is. Er zitten namelijk veel voordelen aan het hebben van een elektrische fiets. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Nooit meer tegenwind met een elektrische fiets

Het grootste voordeel aan een elektrische fiets is natuurlijk de trapondersteuning. Deze zorgt ervoor dat je nog wel moet trappen, maar een stuk minder hard. Dit zul je vooral merken bij harde tegenwind of wanneer je een heuvel op fietst. Je collega’s of klasgenoten komen bezweet en buiten adem aan op locatie, maar jij zoeft er heerlijk voorbij. Zo begin je aan je dag zonder je eerst kapot te moeten trappen op de fiets.

Lange afstanden afleggen

Doordat je een stuk minder hard hoeft te trappen op een elektrische fiets, is het een stuk minder vermoeiend om er op te fietsen. Daardoor kun je een heel stuk verder komen. Ontdek de omgeving rondom je eigen huis op de fiets en maak heerlijke fietstochtjes in het weekend. Of laat de auto eens staan en fiets naar je werk. Op een normale fiets kan kantoor misschien te ver weg zijn, maar op een elektrische fiets ben je er zo. Een stuk vriendelijker voor het milieu én voor je lichaam.

Hogere snelheden op de fiets

Een elektrische fiets kan een stuk sneller dan een gewone fiets, waardoor je ook sneller op locatie bent. Dat betekent misschien toch weer 10 extra minuten blijven liggen in de ochtend. Een normale elektrische fiets kan snelheden tot zo’n 20 kilometer per uur bereiken. Let wel goed op wanneer je snel fietst. Andere weggebruikers zullen je snelheid niet altijd goed in kunnen schatten.

Ook is het belangrijk om goede bescherming te dragen op een elektrische fiets. Draag bijvoorbeeld een helm om je hoofd te beschermen bij valpartijen. Jaarlijks gebeuren er meer en meer ongelukken met elektrische fietsen. Wees echter niet bang: zolang je jezelf goed beschermt, oplet in het verkeer en je aan de verkeersregels houdt, zitten er eigenlijk alleen maar voordelen aan de elektrische fiets. Nog niet helemaal overtuigd? Op veel plekken kun je elektrische fietsen huren, om er eens een dagje aan te wennen. Bovendien kun je bij elke fietsverkoper wel een proefrit maken op een elektrische fiets naar keuze.

Geef een reactie