Voor de actualiteiten en het laatste nieuws

Blog

Lekker buiten (de zomer)

De herfst is weer officieel begonnen en dat betekent dat we op kouder weer kunnen rekenen. Vaak gaan we dan veel meer binnen zitten aangezien we het niet graag koud hebben en de zomer associëren met buiten zijn. Maar dat hoeft helemaal niet, in de herfst en zelfs de winter kan je prima buiten zijn op een leuke en comfortabele manier. In deze blog vertel ik je daar over. Lees je mee?

Met de handen in de aarde

Je tuintje stopt niet met leven zodra de herfst haar intrede heeft gemaakt. Ondanks dat er veel planten doodgaan als het koud wordt, gebeurt er wel meer in de tuin. Zo moet je ervoor zorgen dat onkruid niet de overhand krijgt en je kan in sommige gevallen zelfs al zaadjes planten voor het voorjaar. Bij sommige planten moet je er namelijk vroeg bij zijn. Dus, handen uit de mouwen en hup in de aarde ermee.

Koken, knutselen en nog veel meer

Buiten zijn er een hoop activiteiten te doen. In de zomer sporten we graag buiten, gaan we naar het strand of maken we een wandelingetje. In de herfst kunnen veel van die activiteiten ook en meer! Zo is het heerlijk om en klus project op te pakken en een deel hiervan buiten uit te voeren. Zo heb je meer ruimte en heb je binnenshuis geen rommel. Maar met een overkapping kan je tot diep in de winter nog buiten barbecueën, dat is superlekker en ook heel gezellig.

Ontspanning: alleen of samen

Gezellig? Ja zeker want met een set mooie tuinstoelen, zit je onder een overkapping lekker droog en kan je dus blijven genieten van het buiten dineren. Kijk online rond voor een heater en voor je het weet, heb je het probleem van kou ook opgelost. Daarnaast is het ook leuk om ’s avonds met vrienden nog even buiten te zitten, pak er een loungestoel tuin bij en laat de gesprekken beginnen. Neem er een lekker glaasje van je favoriete drank bij en de avond kan niet meer stuk.

Een hoop voordelen

Buiten zijn met kouder weer heeft namelijk heel wat voordelen. Zo heeft het een positief effect op je bloedvatenstelsel, om maar iets te noemen. Maar goed, je wilt natuurlijk wel lekker bezig zijn en het op z’n minst niet koud hebben. Hopelijk heb je met deze blogs een beetje een idee gekregen van wat er allemaal mogelijk is buiten in je tuin, of het nu herfst is of niet.

Geef een reactie