Voor de actualiteiten en het laatste nieuws

Blog

Met de familie ertussen uit

De winter komt eraan en daarmee ook het feestseizoen. Hoe mooi zou een witte kerst zijn? Nou, daar kunnen we natuurlijk niks over voorspellen of voor regelen maar een kerstfeest familie met de familie is het allerbelangrijkste en dat kan wel! Bijvoorbeeld op een idyllische plek, weg van huis. Niet ver, gewoon in Nederland. In deze blog vertel ik je meer.

Een huisje in het bos

Want Nederland is maar een klein land maar we zijn toch rijk als het om prachtige natuurgebieden en vakantieparken ín die beboste gebieden gaat. Zo kan je een vakantiehuis 8 personen met zwembad huren. Dat is toch een heerlijk vooruitzicht voor de kerstvakantie. Je kan de boel zelfs nog een beetje kersterig aankleden, dan neem je die feestsfeer echt mee. Ga voor een mooie plek waar iedereen zich comfortabel voelt, dat mag ook wel een beetje luxe zijn. Zo kan je een huisje met sauna en jacuzzi boeken.

Genoeg te doen in omstreken

Kies voor deze vakantie een plek waar genoeg te doen, zeker als je een week of langer weggaat, is dat aan te raden. Zo weet je zeker dat er genoeg te beleven en te zien is en dat men dus niet snel verveeld raakt. Zeker wanneer je met kinderen op pad bent, kan dat zomaar eens gebeuren. Gelukkig is Nederland klein en ben je met eventjes rijden zo in een van de leukste plekken in het land. Denk aan pretparken of interessante steden.

Bespreek alles van tevoren

Wanneer je met de familie weggaat, bespreek dan van tevoren wat iedereen van de vakantie verwacht en wil. Zeker wanneer de groep groot is, is dit handig. Dat voorkomt teleurstellingen en zorgt ervoor dat iedereen een kerstfeest heeft om van te dromen en waar jaren later nog met veel warme gevoelens aan teruggedacht wordt. Ook kan iedereen op deze manier rekening met elkaar houden.

Goed voorbereid op pad

Een familievakantie kan best stressvol zijn als het om plannen gaat. Er zijn immers veel mensen om rekening mee te houden en er zijn veel dingen om te boeken, regelen en in te pakken. Spreidt deze taken uit onder de volwassenen van de groep en begin op tijd. Zo spreid je namelijk de werkdruk en komt het niet allemaal op een persoon aan. Op die manier voelt iedereen zich ook meer betrokken bij de feestelijke vakantie en kijkt iedereen uit naar dit uitje met z’n allen.

Geef een reactie