Voor de actualiteiten en het laatste nieuws

Blog

Met een heftruck kan je bouwen!

Wanneer je te maken hebt met grote voorraden is het prettig als je de ruimte hebt om deze producten op te bergen. Om ruimte te creëren is het slim om de hoogte in te werken. Naast dat je daar ruimte mee bespaart, zorgt het ook voor een beter overzicht. Als je de hoogte in wilt bouwen is het wel van belang dat je beschikt over de juiste materialen. Allereerst is het belangrijk dat je stellingen hebt waarop je materialen kunt plaatsen. Daarnaast dien je ook te beschikken over een heftruck.

 

Een heftruck tweedehands kopen kan erg voordelig zijn

Een heftruck kan erg prijzig zijn. Vooral wanneer je deze nieuw koopt is het een flinke investering. Mocht je liever niet gelijk een nieuwe heftruck kopen en tevreden zijn met een tweedehands model, dan kun je op zoek gaan naar een gebruikte heftruck. Een gebruikte heftruck heb je in verschillende modellen. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de verschillen en voorkom een miskoop. 

 

Waar moet je op letten bij het kopen van een heftruck?

Als je een heftruck wilt kopen is het van belang dat je kijkt naar de maximale hefcapaciteit. Qua hefcapaciteit is er namelijk een grote variatie. Naast de hefcapaciteit is het ook prettig om te weten hoe hoog de heftruck kan. Dit bepaalt namelijk bijna volledig hoe hoog jij kunt bouwen. 

Wanneer je een heftruck tweedehands koopt is het ook belangrijk om te kijken naar de hoeveelheid uur dat die is gebruikt. Een heftruck gaat namelijk net zoals een auto niet oneindig lang mee. Als je eenmaal een heftruck hebt gevonden, is het ook slim om deze direct te laten onderhouden. Laat oude onderdelen vervangen en zorg ervoor dat je nog lang plezier hebt van de heftruck. 

 

Wat kost een heftruck tweedehands?

De kosten van een heftruck verschillen sterk per model. Zo hangt het onder andere af van de hoeveelheid gewicht dat het aan kan. Daarnaast speelt ook het merk een bepalende rol. Toch kan je voor zo’n 3000 euro al een goedwerkende heftruck hebben. Houd er wel rekening mee dat een ouder model vaker onderhouden moet worden. Soms is het beter om iets meer uit te geven en een model te kopen waar je de komende jaren zonder gedoe plezier van kunt hebben. Daarnaast is het qua investering meestal ook een slimmere zet. Een wat nieuwer model heeft minder onderhoud nodig en heeft een grotere restwaarde. Neem dit dan ook zeker mee in de overweging.

 

Geef een reactie