Voor de actualiteiten en het laatste nieuws

Blog

Snel vervoer in de stad? Elektrische bakfiets!

Onlangs werd bekend dat de vier grote steden van plan zijn de maximumsnelheid voor de hele stad omlaag te brengen naar 30 kilometer per uur. Daarvoor moeten flink wat wegen aangepast worden en er zullen veel drempels aangelegd worden evenals andere verkeer vertragende maatregelen. Autorijden in de stad was al geen pretje en dat wordt steeds erger. Los van uren stilstaan voor talloze stoplichten en verkeersinfarcten is ook parkeren vaak een groot probleem. Parkeren wordt sowieso steeds duurder, maar een fatsoenlijke parkeerplek is nauwelijks meer te vinden. Voor degenen die bijvoorbeeld met kinderen of goederen de stad in moeten is dat soms een ware bezoeking. Hoog tijd dus voor een makkelijke, milieuvriendelijke oplossing. En die is er voor degenen die regelmatig de stad in moeten: de elektrische bakfiets.

Elektrische bakfiets: handig

De elektrische bakfiets is natuurlijk niet nieuw: je ziet ze regelmatig in het straatbeeld. Sterker nog: je ziet ze steeds vaker in het straatbeeld want steeds meer mensen zien de voordelen van zo’n fiets in. Je verplaatst je snel en veilig door de stad zonder last te hebben van die eerder genoemde drukte, verkeersinfarcten en parkeerproblemen. De elektrische bakfiets is het vervoermiddel voor in de stad, zeker nu de maximumsnelheid voor auto’s omlaag gaat. Uiteindelijk ben je waarschijnlijk met je fiets veel sneller op de plek van bestemming. Dus misschien wordt het eens tijd dat je de aankoop van een elektrische bakfiets gaat overwegen. Maar waar moet je dan opletten?

Hier let je op

Elektrische bakfietsen zijn er in allerlei prijsklassen. Het is belangrijk dat je van te voren goed bedenkt waarvoor je hem precies wilt gebruiken. Je kunt je voorstellen dat als je je kinderen erin naar school wilt brengen, je dan wel een veilige fiets wil hebben. Maar als je een paar kinderen voorin hebt zitten, is ook de sterkte van de accu belangrijk want anders wordt het fietsen topsport. De accu van elektrische fietsen variëren in kracht en in actieradius. Daarnaast moet je echt even uitproberen of je voor een fiets met twee wielen of drie wielen gaat. Beiden hebben voor- en nadelen, je zult echt even moeten proberen wat voor jou het prettig fietst. Als je een elektrische bakfiets overweegt, regel dan altijd een proefrit, het liefst met de kinderen erbij. Zo ervaar je meteen hoe het is om met hen te rijden. Heb je eenmaal je keus gemaakt dan zul je merken dat de elektrische bakfiets een ideaal vervoermiddel is voor in de stad.

Geef een reactie