Voor de actualiteiten en het laatste nieuws

Blog

Tips voor het verbeteren van de familieband

Het idee van een bekend gezin is bij velen heel bekend. Een vader en moeder die gelukkig met elkaar zijn, een aantal kinderen, een goede baan. Aan de buitenkant lijken dingen perfect maar vaak hoeft dat lang niet altijd het geval te zijn. Integendeel, een gezin dat niet perfect is, heeft eigenlijk nog meer mooie momenten. Je ziet de zon immers pas beter schijnen als het ook af en toe regent. Soms kan het wat langer regenen dan je zou willen. Een kind dat met een ouder botst omdat ze dezelfde koppige karaktertrekken hebben, kinderen die uit huis zijn maar eigenlijk heel weinig op bezoek komen. Maar ook een zonder een specifieke reden kan het hartstikke goed zijn om eens te werken aan de familieband en zo wat dichter bij elkaar te komen.

Dagje uit

Samen op pad gaan is een hele effectieve manier de band weer wat te versterken. Dit kan een dierentuin of een pretpark zijn als je wat meer het plezier wilt opzoeken en wilt lachen met elkaar, maar ook een stevige boswandeling kan heel goed doen. Maak er wat leuks van, dus niet de auto in en uit, maar ondertussen ergens lunchen of een zelf gemaakte picknick. Zo ben je actief samen aan het zijn.

Bij elkaar komen zonder afleidingen

Het gebruik van internet, de mobiele telefoons en netflix is tegenwoordig eigenlijk niet meer dan normaal. Waarschijnlijk liggen de telefoons elke avond binnen hand bereik. Om weer nader tot elkaar te komen kan het een goede oefening zijn om de telefoons weg te doen en zonder social media de avond door te brengen. Op deze manier is er echt aandacht voor elkaar en worden er waarschijnlijk vragen gesteld die al lang gesteld hadden moeten worden. Het is zonder afleiding veel makkelijker om naar elkaar te luisteren en elkaar te begrijpen.

Cultuur

Iedereen gezin kent zijn eigen culturele invloeden. Dit zie je terug in het eten, de tradities maar ook de normen en de waarden. Het kan heel leerzaam zijn om een dna test te doen. Hierdoor kun je er achter komen waar je voorouders vandaan komen en misschien kom je wel op een hele verrassende uitkomst! Het is leuk om hierbij het gezin te betrekken, zo leert iedereen elkaar kennen op nog een veel dieper niveau. Het verbindt iedereen nog meer dan voorheen, wetende waar iedereen van origine vandaan komt.

Geef een reactie